Norvegija 2023

Bergenas - Oslas

2023 Rugpjūčio 01 - 13 dienomis

11 žygio dienų ir 1 poilsio diena

Formatas toks pat kaip visada.
Dviračių ir Inventoriaus  paėmimo ir  atidavimo datos dar tikslinamos. Jie bus nugabenti Vilnius - Bergenas ir pargabenti Oslas - Vilnius.
Miegame savo palapinėse kempinguose.


Rugpjūčio 1 tik su rankiniu bagažu atskrendate į Bergeną, sėdate ant dviračio (lauksiu jūsų oro uoste)  ir minate 10 km. iki kempingo. Arba su taxi.

Rugpjūčio 2-5 kasdien vidutiniškai po 50 km ir 500 metrų sukilimo.

Rugpjūčio 6 poilsio diena. Jūsų daiktai važiuoja krovininiu autobusu iš Gudvangen  į Flam, o jūs  plaukiate kruiziniu laivu aplink UNESCO saugomą Nærøyfjord fjordą.
https://www.norwaysbest.com/things-to-do/fjords/fjord-cruise-naeroyfjord/
(bilietus įsigykite anksčiau)

Rugpjūčio 7 - 8 legendinis Rallarvegen dviračių vieškelis 110km.

 
https://www.visitnorway.com/listings/cycling-rallarvegen/10922/ 

https://youtu.be/sXT8DSSeiEg


Tai sunkesnės, bet ir įdomesnės dienos. Flam - Finse (nakvynė) - Gello. Dvi dienos be lydinčio transporto nes yra tik vieškelis dviračiams ir šalia nuolat eina traukinio bėgiai. Rugpjūčio 7d. sukilimas 1300 metrų, bet galite su dviračiu sėsti į traukinį. Turėsite savarankiškai pasiruošti maistą 2 dienoms, nes privažiuoti su busiku į Finsę nėra įmanoma. Finsėje yra viešbučio restoranas. Nakvynę organizuosiu čia: https://finsehytta.dnt.no/

Rugpjūčio 9 - 12 keturios dienos link Oslo per laukinę Norvegiją. Viena diena kiek ilgesnė (85km.) nes nėra kempingų, likusios po 50km ir be didelio sukilimo.

Rugpjūčio 13 ryte atsisveikiname Oslo kempinge. Judate i oro uostą.

Daugiau info, tkslus maršutas ir GPX failai likus kelioms savaitėms iki žygio.

Būtina asmeniškai pasirūpinti kelionės ir sveikatos draudimu.


Metamės krovininiam transportui Vilnius - Bergenas - Oslas - Vilnius ir kasdien pervežamiems daiktams iš kempingo į kempingą 300 eur.
Nakvynės kempinguose ir Finsėje dorme 300eur.
Ant maisto produktų 150 eur. (žygio metu kukliai pusryčius/vakarienes gaminsiu aš). Finsėje vakarienė/pusryčiai savarankiškai.

GRUPĖ PILNA


ŽYGIO DALYVIAI